Zamieszczone przez Mynia
Przesiadka na jednoślad....
Zwiń
X
-
Szkoda ja Habetę rozebrałem do czyszczenia i przeglądu, i teraz nie mam czasu poskładać... Ale do sezony się chyba wyrobię...
Jedynie co, to piec już przejrzany i poskładany, wymieniłem uszczelnienia i będzie śmigać...
Lubię wiedzieć co mam...
Pech jest taki, że obie opony do wymiany - miałem brazylijskie Metzelery Marathony ME880 i na obu wyszły bąble - tył i tak byl do wymiany, nowa niemiecka Marathonka już czeka na wymianę, ale przód był OK a ma bąbel na boku
Tak to wygląda:
Komentarz
-
-
olejek, no nieźle
Zamieszczone przez DzidaCenę dałem lekko zaporową, nikt nie zadzwonił
Zamieszczone przez soszek81z umawiania się na przedwiosenne spasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda - nie ma pośpiechu
Poczekaj aż się tak zrobi +15st i wtedy podjedź :diabelski_usmiech
Jak dobry mechanior (a mój taki jest) to na początku sezonu terminy sięgają miesiąca w kolejce. Przez pierwsze 2 tygodnie ciepełka we 3 ludzi praktycznie nic innego nie są w stanie zrobić jak wymieniać olej i opony, tak przez 12h dziennie. Coś grubszego to nie ma szans na początku sezonu.
Dlatego jak u mnie jest kilka dupereli:
- czyszczenie i synchro gaźników
- czyszczenie baku (prawdopodobnie, się okaże jeszcze)
- czujnik luzu przy skrzyni coś nie łączy
- kierunki z tyłu do przelutowania połączeń (coś nie zawsze załączają)
- kilka (dokładnie 3) wycieki oleju (delikatne ale wkurzają)
- olej + filtr
to wolę postawić ją na początku marca, jak u chłopaków generalnie luz na warsztacie i mają chęć do zajmowania się mniejszymi pierdołami. W ten sposób do końca marca będzie wszystko ogarnięte, bo jak się zrobi ciepło to do czerwca się nie doczekam...
Tak jak już zaczną to i skończą przed początkiem sezonu co by sobie większej kolejki nie robić
Komentarz
-
Komentarz